top of page

SOMA Pilates in Broechem

Wie is de bezieler van SOMA Pilates?

Hallo, ik ben Meropi Serafeimidou, geboren in het jaar 1981, afkomstig van Thessaloniki in Griekenland en ik woon al vier jaar in België. Ik ben een movement educator en organiseer lessen voor iedereen die efficiënter en vol vertrouwen wenst te bewegen.”

Mijn persoonlijke bewegingsreis met Pilates

Na jaren van betrokkenheid in wedstrijdsporten als roeister en in combinatie met mijn universitaire studies Lichamelijke Opvoeding en Sportwetenschappen, voelde ik de druk van zeer gespannen spieren en overbelaste gewrichten die naar blessures leidden. Toen kwam ik de Pilates methode tegen. Ik kreeg bewondering voor zijn holistische aanpak van lichaamswerk. Zo begon voor mij een bewegingsreis met als allereerste doel om mijn eigen herstel te laten vloeien. 

Hierdoor begonnen we ook de verbetering van mijn sportprestaties te observeren. Wat het hele proces mij gradueel heeft bijgebracht, is de pure ervaring,het loslaten van prestatiedrang, de nieuwsgierigheid over wat ik deed, hoe ik bewuster begon te bewegen, hoe ik me aanpaste aan wat mijn lichaam aankon, hoe ik me er beter bij voelde en pijn kwam minder vaak voor.

Later besloot ik net daarom een opleiding te volgen: een Pilates opleiding die me helemaal in de wereld van het potentieel van efficiënte en leerrijke beweging heeft ondergedompeld. Ik geef al meer dan  15 jaar les in Griekenland en België (Matwerk en Toestellen) in verschillende omgevingen zoals gemeentelijke turnzalen, YMCA, in roeiclubs en in fitness studio’s. Sinds 2019 ben ik te gast in de gemeentelijke sporthal het Loo in Broechem.

Ondertussen inspireer ik mezelf om te verdiepen in nog andere bewegingsvormen en volg ik nog verdere bijscholingen.In de loop der jaren werd ik me bewuster van het belang van bewegen en zijn invloed op het brein en op de regulatie van het zenuwstelsel: een proces om voor jezelf meer nieuwsgierigheid, gezelligheid en zelfvertrouwen te kunnen voelen; een proces dat onze gedachten en gevoelens kan verrijken, ons perspectief van leven kan uitbreiden, om ook met andere mensen beter te kunnen omgaan.

Door de interacties met de beoefenaars , wil ik mij steeds verder en verder ontwikkelen. Ondertussen ben ik een mama geworden. De  relatie met mijn dochter heeft mijn inzicht over leven, lesgeven en verbindende communicatie ook verrijkt. 

bottom of page