top of page

SOMA Pilates in Broechem

Wie is de bezieler van SOMA Pilates?

Hallo, ik ben Meropi Serafeimidou, geboren in het jaar 1981, afkomstig van Thessaloniki in Griekenland en ik woon al vijf jaar in België. Ik ben een movement educator en organiseer lessen voor iedereen die efficiënter en vol vertrouwen wenst te bewegen.”

Mijn persoonlijke bewegingsreis met Pilates

Na jaren van betrokkenheid in wedstrijdsporten als roeister en in combinatie met mijn universitaire studies Lichamelijke Opvoeding en Sportwetenschappen, voelde ik de druk van zeer gespannen spieren en overbelaste gewrichten die naar blessures leidden. Ook de drukte van een leven binnen een streng competitieve setting zonder de tijd en de ruimte om zelfreflectief, authentiek, creatief en speels te mogen zijn.Toen kwam ik de Pilates methode tegen. Ik kreeg bewondering voor zijn holistische aanpak van lichaamswerk. Zo begon voor mij een bewegingsreis met als allereerste doel om mijn eigen herstel te laten vloeien. 

Hierdoor begonnen we ook de verbetering van mijn sportprestaties te observeren. Wat het hele proces mij gradueel heeft bijgebracht, is de pure ervaring,het loslaten van prestatiedrang, de nieuwsgierigheid over wat ik deed, hoe ik bewuster begon te bewegen, hoe ik me aanpaste aan wat mijn lichaam aankon, hoe ik me er in een voller spectrum bij voelde; de signalen van de pijn beluisteren om mij te laten herinneren om een pauze te zetten en bewuster te bewegen, rusten, gewoonten aanpassen en hulp leren te vragen. 

Later besloot ik net daarom een opleiding te volgen: een Pilates opleiding die me helemaal in de wereld van het potentieel van efficiënte en leerrijke beweging heeft ondergedompeld. Ik geef al 15 jaar les in Griekenland en België (Matwerk en Toestellen) in verschillende omgevingen zoals gemeentelijke turnzalen, YMCA, in roeiclubs en in fitness studio’s. Sinds 2019 ben ik te gast in de gemeentelijke sporthal het Loo in Broechem.

Ondertussen inspireer ik mezelf om te verdiepen in nog andere bewegingsvormen en volg ik nog verdere bijscholingen.In de loop der jaren werd ik me bewuster over hoeveel van levensbelang dat het is om baby's en kinderen vrije bewegingsmogelijkheden te laten ervaren sinds ik trouwens een mama ben geworden. Hoe essentieel dat het is om elkaar te steunen te blijven bewegen, spelen, om hier plezier van te maken en om onze relaties te verdiepen. Ik word meer overtuigd en onder de indruk hoe de beweging ons dagdagelijks leven beinvloedt en voor een vlotte regulatie van het zenuwstelsel zorgt: een individueel proces dat vlot of niet vlot, stap voor stap, langzaam kan doorgaan om voor jezelf meer nieuwsgierigheid, geborgenheidheid, compassie en vertrouwen te kunnen voelen; een proces dat ons perspectief van leven kan uitbreiden, om ook met andere mensen beter te kunnen omgaam; ons dichterbij deze kwestie van veerkracht brengen.

Door de interacties met de beoefenaars , wil ik mij steeds verder en verder ontwikkelen. Mijn relaties met kinderen, volwassenen en dieren heeft mijn inzicht over leven, lesgeven, verbindende communicatie, de behoefte aan creativiteit, spel en zelfreflectie enorm verrijkt. 

bottom of page