top of page

soorten matlessen

Hallo, ik ben Meropi Serafeimidou. Hieronder vind je een overzicht van de soorten matlessen die we geven bij Soma Pilates. 

OPEN mat:

de groepslessen zijn van open, gemengd niveau. We bespreken toch samen de opties welke groep bij te wonen afhankelijk van het tijdstip dat voor je past en aandachtspunten van gezondheid. We doen de oefeningen in groep terwijl de mogelijkheid bestaat voor iedere beoefenaar om variaties in inspanningen, uithoudingsvermogen en bereik van beweging uit te voeren en om pauzes te nemen.

 

BONES & BALANCE mat:

een osteoporose-veilige sessie die de stabiliteit en mobiliteit van de gewrichten (voeten, enkels, heupen, wervelokolom, schoudergordel, polsen) verzorgt en de botversterking aanmoedigt. Er wordt ook veel in rechtstaande positie en met de pilates props geoefend. De lessen bieden ook een inzicht in valpreventie aan.

PRIVE-mat:

er is de mogelijkheid voor individuele begeleiding en samenwerking, helemaal aangepast op jouw maat; de lessen kunnen in de Sporthal, in het open lucht of thuis plaatsvinden.

ONLINE mat:

de optie van online lessen is opgekomen als een alternatief, als een aanpassing om veilig voor elkaar te blijven bewegen tijdens de corona-periode. Tenzij het herbegin van de lessen in levende lijve in de sporthal al een feit is, blijven de online lessen doorgaan via Zoom. Een recente werkelijkheid voor mensen die tijd willen besparen en die hun thuis als een gezellige ruimte aanvoelen om te oefenen. 

PILATES mat @WERK:

Het concept houdt in dat er wekelijks een SOMApilates kortematles in jouw bedrijf doorgaat. Heerlijk om het lichaam te verfrissen en te verlossen als een compensatie voor de langdurige zittende of rechtstaande posities. Ideaal om jouw geest te ontspannen en het zenuwstelsel te reguleren om daarna opnieuw in actie met het werk te gaan. 

PILATES mat VOOR EEN SPORTSTEAM:

de Pilates methode is al populair in zijn aanpak om de sporters te ondersteunen in het preventief perspectief om met de overbelastingen te omgaan maar ook als een aanvulling van hun trainingschema om de prestaties te verhogen. Pilates wordt ook tijdens en na de revalidatie van blessures en letsels beoefend. 

De aanpak van SOMApilates biedt vele mogelijkheden aan in bespreking met het trainingsschema van het sportsteam. Op de locatie van de club ofwel in de sporthal Het Loo, in Broechem.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING ROND AANVULLENDE CONDITIE-TRAINING

(beschikbaar voor alle SOMApilates-beoefenaars):

Omdat de SOMApilates lessen niet gericht zijn om de cardiovasculaire conditie te beoefenen, is er hier een aanbod voor persoonlijke begeleiding: een schema, techniek en stretching begeleiding rond stappen en lopen als een conditie-aanvulling voor uw SOMApilates lessen.

bottom of page